Sabri Ülker Vakfı, beslenme ve gıda okuryazarlığına dikkat çekiyor

Sabri Ülker Vakfı Tarafından Düzenlenen Uluslararası Beslenme Konferansı Hacettepe Üniversitesi’nde Gerçekleşti

Sabri Ülker Vakfı’nın 4. Uluslararası Beslenme, Sağlık Okuryazarlığı ve Eğitim Konferansı, Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kültür Merkezi’nde ulusal ve uluslararası akademisyenlerle bir araya geldi. Konferansta “Beslenme ve Gıda Okuryazarlığı” teması ele alındı ve açılış konuşmasını Sabri Ülker Vakfı Başkanı Dr. Talat İçöz yaptı.

Konferansta gıda güvenliği, bilgi kirliliği, sosyal medya ve çocukluk çağı obezitesi gibi konular tartışıldı. Ayrıca, Sabri Ülker Vakfı’nın Yemekte Denge Eğitim Projesi detayları katılımcılarla paylaşıldı.

Prof. Dr. Korkmaz: Beslenme ve Sağlık Okuryazarlığı Önemli

Prof. Dr. Hünkar Korkmaz, beslenme okuryazarlığının sağlık okuryazarlığının bir parçası olduğunu vurgulayarak, beslenme ve gıda okuryazarlığının her geçen gün daha da artan bir öneme sahip olduğunu belirtti. Erken yaşta beslenme hakkında bilgi sahibi olmanın kronik hastalıkların önlenmesinde etkili olduğuna dikkat çeken Korkmaz, sosyal medyadaki bilgi kirliliğinin de beslenme kararlarını etkilediğini söyledi.

Özlem Üliç Çatar, Sabri Ülker Vakfı’nın Yemekte Denge Eğitim Projesi hakkında bilgi vererek, beslenme ve gıda okuryazarlığına önem verdiklerini ve bilimsel verilere erişimi kolaylaştırarak sağlıklı yaşam bilincini yaymaya çalıştıklarını ifade etti.

Alanında Uzman Konuşmacılar Konferansa Katıldı

Konferansa Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Nur Baran Aksakal, Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Zehra Büyüktuncer Demirel, Akdeniz Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ece Varlık Özsoy ve diğer birçok uzman katıldılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir