Bayraktar TB3’te bir ilke imza atıldı! Yeni bir eşik atlandı

Bayraktar TB3, Kısa Pistli Gemiden Tam Otonom Kalkış İniş Testlerine Devam Ediyor

Dünya havacılık tarihinde önemli bir yere sahip olan Bayraktar TB3, kısa pistli gemiden kalkış-iniş yapan ilk SİHA olarak dikkat çekiyor. Şimdi ise “kısa pistli gemiden tam otonom kalkış-iniş testlerine” başarıyla devam ediyor. Kasım 2024’te Muğla Aksaz açıklarında gerçekleştirilen ilk gemi testlerini başarıyla tamamlayan Bayraktar TB3, 22 Nisan’dan itibaren gemide yeniden testlere başladı.

Bayraktar TB3, Saros Körfezi’nde bulunan TCG Anadolu gemisinde gerçekleştirilen 4 günlük “kısa pistli gemiden tam otonom kalkış-iniş testleri”ni başarılı bir şekilde tamamladı. Toplamda 24 sorti otomatik gemi kalkış-inişi gerçekleştiren milli SİHA, önemli bir başarıya imza attı.

Bugün gerçekleştirilen testlerde, Bayraktar TB3 PT-4 adlı milli SİHA’nın 4. prototipi de ilk kez denendi. Keşan’daki Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden kalkan Bayraktar TB3 PT-4, TCG Anadolu’ya inerek test sürecine dahil oldu. Böylece ilk kez TCG Anadolu gemisinde 2 milli SİHA bulundu.

Testler sırasında Baykar Proje Ekibi’ne liderlik eden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile birlikte testleri yakından takip etti.

Bayraktar TB3 SİHA’nın toplam uçuş süresi 1030 saat oldu.

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilir kanat yapısının yanı sıra sınıfındaki en gelişmiş insansız hava aracı olacak. Görüş hattı ötesi haberleşme yeteneğiyle donatılan milli SİHA, uzun mesafelerden kontrol edilebilecek. Bu sayede Türkiye’nin caydırıcı gücüne katkı sağlayarak keşif ve taarruz görevlerini etkili bir şekilde gerçekleştirecek.

Related Posts

Petrolün düşüşü Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD Başkanı Trump’ın yeni gümrük tarifeleri, küresel ticaret savaşlarının derinleşeceği endişeleriyle petrol fiyatlarını sert bir şekilde düşürdü. Bu durum, enerji ithalatçısı Türkiye gibi ülkeler için enerji maliyetlerinde azalma sağlasa da, doların zayıflaması ve küresel ekonomik yavaşlama gibi faktörler, büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebilir.

6 küp Grönland buzu 100 dolar

Trump ile dünya gündemine gelen Grönland, dünyaya buz pazarlamaya başladı. Lisans alan 6 şirket Dubai gibi şehirlerde bulunan lüks mekanlara 6 küp Grönland buzunu 100 dolara satıyor. Bu buzla servis edilen bir kadeh viski ise 218 dolara mal oluyor.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Deprem fırsatçılarına 14.5 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı “Deprem sonrası satılık ve kiralık emlak fiyatlarında artış yapan kişilere cezai yaptırım uygulandı” açıklamasında bulundu.

Küresel piyasalarda rüzgâr ABD ve Çin’den esti: Borsalar yükselişte, altın geriledi

ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerine dair iyimser hava, güçlü teknoloji bilançolarıyla birleşince küresel piyasalarda pozitif bir seyir izlendi. Alphabet beklentileri aşarken, Fed’in faiz indirimi sinyalleri ve IMF’den gelen “uzlaşma” çağrısı piyasaları şekillendirdi. Ons altın düşerken, borsalar yükselişini sürdürdü. Avrupa’da jeopolitik riskler, Asya’da ise teşvik adımları öne çıktı. Türkiye’de gözler ise S&P’nin kredi notu açıklamasına çevrildi.

Merkez Bankası’nın rezervleri aralıksız 5 haftadır geriliyor

TCMB’nin son verilerine göre, net uluslararası rezervler 243 milyon dolar azalarak 38,6 milyar dolara düştü. Döviz varlıklarında düşüş yaşanırken, altın rezervleri artış gösterdi. Döviz yükümlülükleri ise artmaya devam ediyor.

Bakan Şimşek, Washington’da yatırımcılarla buluştu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Barclays, Jefferies, JP Morgan ve Bank of America’nın ayrı ayrı düzenlediği yatırımcı toplantılarında Türkiye ekonomisine dair güncel gelişmeler ve gelecek dönem perspektifine ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir